۲۵ مرداد ۱۳۸۸، ۱۶:۴۰

علیرضا صالح:

برخی از وزارتخانه‌ها اطلاعات محدودی از توانمندی استانها دارند

اصفهان - خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی استانداری اصفهان ‌گفت: وزارتخانه‌های نفت و نیرو اطلاعات کمی از توانمندی‌های موجود در استانها دارند.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، علیرضا صالح ظهر چهارشنبه در مراسم گشایش دومین نمایشگاه تخصصی انرژی (نفت، گاز و پتروشیمی) اظهار داشت: استانهای مختلف کشور به ویژه اصفهان، توانمندی فراوانی در بخش خدمات فنی مهندسی دارد، این درحالیست که این توانایی‌ها به خوبی به دستگاه‌های اصلی کشور و وزارتخانه‌ها منعکس نمی شود.

وی با بیان اینکه چنین نمایشگاه‌هایی، بهترین فرصت برای ارائه این توانمندی ‌ها به شمار می رود، افزود: توانمندی‌های موجود در این فضا باید جمع‌بندی شود و به اطلاع دست‌اندرکاران مربوطه برسد که در همین رابطه استانداری اصفهان اعلام آمادگی می‌کند.

معاون استاندار همچنین به اعلام آمادگی کنسرسیوم تخصصی تجهیزات نفت و صنایع وابسته استان در خصوص انجام پروژه‌هایی به ارزش یک میلیارد دلار در سال اشاره کرد و بیان داشت: انرژی و صنایع مرتبط از مزیتهای اساسی کشور و استان اصفهان است و به همین دلیل باید بهره‌های لازم را از توان بخش خصوصی این بخش کسب کرد.

وی ادامه داد: چنانچه این توانایی‌ها انعکاس یابد، بخشی از ظرفیتهای ایجاد شده جایگزین ظرفیتهای خارجی شود و زمینه رشد و توسعه کشور به ویژه در بخش انرژی به عنوان موتور محرکه دیگر صنایع ایجاد خواهد شد.

صالح با اشاره به اینکه براساس سند چشم انداز 20 ساله، کشور تا سال 1404 به 10 هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیازمند است، گفت: به طور قطع بخشی از این سرمایه‌گذاری‌ها باید در زمینه انرژی صورت پذیرد.

معاون برنامه ریزی استاندار اصفهان تولید 10 درصد برق کشور در استان اصفهان را یادآوری کرد و اظهار داشت: با راه اندازی چهار نیروگاه جدید استان با ظرفیت سه هزار مگاوات طی دو سال آینده، این سهم به 13 تا 14 درصد خواهد رسید همچنین این استان با دارا بودن پنج خط اصلی گاز کشور و نیز پروژه‌ های در دست اجرای خطوط هشت و 11 گاز کشور، قابلیتهای فراوانی در صنایع گازی دارد.

رئیس سازمان بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه گفت: آن چه امروز، بیش از همه فرا‌روی نظام اقتصادی کشور است، لزوم ایجاد جایگاهی مناسب در عرصه انرژی و استفاده کافی از منابع خدادادی این بخش است.

مظفر انصاری با اشاره به عقب ماندگی های موجود در این بخش افزود: صادرات کشور باید به سمت صادرات فرآوری‌های نفتی سوق پیدا کند.

خام فروشی مواد نفتی به معنای استفاده غیر بهینه از منابع است

وی ادامه داد: خام فروشی نفت به معنای ارزش افزوده کمتر و استفاده غیر بهینه از منابع است.

رئیس سازمان بازرگانی عنوان کرد: در حال حاضر سود منابع کشور در جیب بیگانگان می ‌رود زیرا به جای صادرات تولیدات فرآوری شده نفتی، نفت خام صادر می کنیم.

انصاری اضافه کرد: معیار کنونی قدرت در جهان، میزان تولید و استخراج از منابع است و ایران اسلامی در حال حاضر بهره کمی از این امر دارد.

انصاری راه حل اساسی این امر را برنامه ریزی‌های اقتصادی در سند چشم انداز 20 ساله و برنامه‌های توسعه ‌ای کشور دانست و بیان داشت: صنعت انرژی و صنایع وابسته از صنایع مادر است و باید به صورت ویژه مورد توجه برنامه‌های اقتصادی مذکور قرار گیرد.

وی توجه ویژه به صادرات خدمات فنی مهندسی کشور را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: متخصصان کشور باید با مغز خود برای کشور، ارز آوری کنند زیرا اینگونه صادرات، قابلیت تحریم ندارد و اکنون نیز بیشترین جوایز صادراتی کشور را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 930729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha